HI99111 Prijenosni pH metar za analizu vina

HI99111 Prijenosni pH metar za analizu vina

SKU: 10083 Kategorije: , ,
Na upit
Sve cijene su izražene u eurima i s uračunatim PDV-om.
Dodaj u upit za ponudu

• Sustav za sprječavanje začepljenja elektrode• Automatska temperaturna kompenzacija• Kalibracija u dvije točke• B.E.P.S. Sustav za prevenciju pogreške baterije· Upozorava korisnike kada je baterijaprazna što bi negativno moglo utjecatina očitanja• Vodootporan· Kompaktan, za teške uvjete svodootpornim zaštitnim kućištem• Indikator trajanja baterije· Postotak baterije prikazuje sena početnom zaslonu• Pomoćne značajke· Poruke za lakše upravljanje uređajem prikazane na početnomzaslonu

HI 99111 je prijenosni, vodootporni pH i temperatuni mjerač osmišljen posebno za primjenu u vinskoj industriji. HI 99111 koristi HI1048D pH elektrodu s otvorenim spojem, staklenog tijela sa sustavom za sprječavanje začepljenja. HI 99111 mjeri pH od -2.00 do 16.00 i temperaturu od -5.0 do 105,0 ° C (23,0 do 221,0 ° F). Automatska kalibracija izvodi se u jednoj ili dvije točke s dva seta pufera i sva očitanja su automatski temperaturno kompenzirana. Pokazatelji za stabilnost, postotak baterije i upute za kalibriranje prikazani su na primarnom zaslonu. HI 99111 koristi tri 1.5V AAA baterije s izuzetno dugim vijekom trajanja baterije od 1200 sati kod neprekidne uporabe.
Važnost mjerenja pH u vinu
Određivanje pH u vinu je važno jer taj parametar utječe na kvalitetu finalnog proizvoda u vidu okusa, boje, oksidacije, kemijske stabilnosti i drugih faktora. Općenito u proizvodnji vina, što je veći pH, to su niže koncentracije kiselina u vinu. Tri ključna faktora kod određivanja pH u vinu su raspon jabučne
kiseline do vinske kiseline, količina kalija i ukupne kiseline. Optimalna vrijednost pH u mnogim vinima je između 2.9 i 4.0, pri čemu vrijednosti variraju ovisno o vrsti vina. Vrijednosti pH iznad 4.0 upućuju na to da je vino lako kvarljivo i može postati kemijski nestabilno. Niže vrijednosti pH omogućuju da vino ostaje svježe dulje vremena te da dulje zadržava boju i okus. Visoke vrijednosti pH u vinu omogućavaju brži rast bakterija pri tome čineći vino neprikladnim za piti.
Idealni pH kod bijelih vina je između 3.00 i 3.30, dok je kod crvenih vina idealni pH između 3.40 i 3.50. Optimalni pH prije procesa fermentacije je između 2.9 i 4.0. Prema tome, pH u vinu ne utječe samo na boju, nego i na oksidaciju, stabilnost proteina, rast bakterija i fermentaciju.
Značajke HI99111
pH* Raspon  -2.00 do 16.00 pH
Rezolucija  0.01 pH
Točnost  ±0.02 pH
Kalibracija kalibracija u jednoj ili dvije točke, dva seta standardnih
pufera(4.01, 7.01, 10.01 ili NIST 4.01, 6.86, 9.18)
Temperatura* Temperaturna
kompenzacija
automatska od -5.0 do 105.0°C (23 do 221°F)
Raspon :  -5.0 do 105.0°C
Rezolucija : 0.1°C; 0.1°F
Točnost ±0.5°C (do 60°C), ±1.0°C (vani)
Dodatne značajke Elektroda
HI1048D pH/temperaturni senzor sa CPS™ tehnologijom, DIN
priključak, 1 m (3.3’) kabel (uključen)
Baterija/vijek trajanja 1.5V AAA (3) / oko 1200 sati kontinuiranog rada
Auto-off nakon 8 minuta nekorištenja
Okolina 0 do 50°C (32 do 122°F); RH max. 100%
Dimenzije/težina 152 x 58 x 30 mm (6.0 x 2.3 x 1.2”) / 205 g (7.2 oz.)
Informacije o narudžbi HI99111 isporučuje se s HI1048D pH i temperatunom elektrodom
HI70004 pH 4.01 puferskom, otopinom u vrećici, HI70007 pH 7.01
puferskom otopinom u vrećici, HI700642 otopinom za čišćenje
elektorde u vrećici (2),baterije, upute za korištenje
i čvrstim transportnim kovčegom.

Dodatne informacije