HI99111 Prijenosni pH metar za analizu vina

HI99111 Prijenosni pH metar za analizu vina

HI99111 Prijenosni pH metar za analizu vina

Šifra:10083

Na upit Kn

+

• Sustav za sprječavanje začepljenja elektrode
• Automatska temperaturna kompenzacija
• Kalibracija u dvije točke
• B.E.P.S. Sustav za prevenciju pogreške baterije
· Upozorava korisnike kada je baterija
prazna što bi negativno moglo utjecati
na očitanja
• Vodootporan
· Kompaktan, za teške uvjete s
vodootpornim zaštitnim kućištem
• Indikator trajanja baterije
· Postotak baterije prikazuje se
na početnom zaslonu
• Pomoćne značajke
· Poruke za lakše upravljanje uređajem prikazane na početnom
zaslonu
HI 99111 je prijenosni, vodootporni pH i temperatuni mjerač osmišljen posebno za primjenu u vinskoj industriji. HI 99111 koristi HI1048D pH elektrodu s otvorenim spojem, staklenog tijela sa sustavom za sprječavanje začepljenja. HI 99111 mjeri pH od -2.00 do 16.00 i temperaturu od -5.0 do 105,0 ° C (23,0 do 221,0 ° F). Automatska kalibracija izvodi se u jednoj ili dvije točke s dva seta pufera i sva očitanja su automatski temperaturno kompenzirana. Pokazatelji za stabilnost, postotak baterije i upute za kalibriranje prikazani su na primarnom zaslonu. HI 99111 koristi tri 1.5V AAA baterije s izuzetno dugim vijekom trajanja baterije od 1200 sati kod neprekidne uporabe.

Važnost mjerenja pH u vinu
Određivanje pH u vinu je važno jer taj parametar utječe na kvalitetu finalnog proizvoda u vidu okusa, boje, oksidacije, kemijske stabilnosti i drugih faktora. Općenito u proizvodnji vina, što je veći pH, to su niže koncentracije kiselina u vinu. Tri ključna faktora kod određivanja pH u vinu su raspon jabučne
kiseline do vinske kiseline, količina kalija i ukupne kiseline. Optimalna vrijednost pH u mnogim vinima je između 2.9 i 4.0, pri čemu vrijednosti variraju ovisno o vrsti vina. Vrijednosti pH iznad 4.0 upućuju na to da je vino lako kvarljivo i može postati kemijski nestabilno. Niže vrijednosti pH omogućuju da vino ostaje svježe dulje vremena te da dulje zadržava boju i okus. Visoke vrijednosti pH u vinu omogućavaju brži rast bakterija pri tome čineći vino neprikladnim za piti.
Idealni pH kod bijelih vina je između 3.00 i 3.30, dok je kod crvenih vina idealni pH između 3.40 i 3.50. Optimalni pH prije procesa fermentacije je između 2.9 i 4.0. Prema tome, pH u vinu ne utječe samo na boju, nego i na oksidaciju, stabilnost proteina, rast bakterija i fermentaciju.

Značajke HI99111

pH*Raspon -2.00 do 16.00 pH
Rezolucija 0.01 pH
Točnost ±0.02 pH
Kalibracijakalibracija u jednoj ili dvije točke, dva seta standardnih

pufera(4.01, 7.01, 10.01 ili NIST 4.01, 6.86, 9.18)



Temperatura*Temperaturna
kompenzacija
automatska od -5.0 do 105.0°C (23 do 221°F)
Raspon : -5.0 do 105.0°C
Rezolucija :0.1°C; 0.1°F
Točnost±0.5°C (do 60°C), ±1.0°C (vani)



Dodatne značajkeElektroda
HI1048D pH/temperaturni senzor sa CPS™ tehnologijom, DIN
priključak, 1 m (3.3’) kabel (uključen)
Baterija/vijek trajanja 1.5V AAA (3) / oko 1200 sati kontinuiranog rada
Auto-off nakon 8 minuta nekorištenja
Okolina 0 do 50°C (32 do 122°F); RH max. 100%
Dimenzije/težina 152 x 58 x 30 mm (6.0 x 2.3 x 1.2”) / 205 g (7.2 oz.)



Informacije o narudžbiHI99111 isporučuje se s HI1048D pH i temperatunom elektrodom
HI70004 pH 4.01 puferskom, otopinom u vrećici, HI70007 pH 7.01
puferskom otopinom u vrećici, HI700642 otopinom za čišćenje

elektorde u vrećici (2),baterije, upute za korištenje

i čvrstim transportnim kovčegom.