Optimalna pravila prženja

Optimalna pravila prženja

Optimalna pravila prženja

Želite li sačuvati kvalitetu pržene hrane i smanjiti troškove?

Ovih 12 jednostavnih koraka pomoći će vam da zadovoljite svoje klijente i osigurate uspjeh!

1. DOBRO ZAGRIJTE FRITEZU, IZABERITE ISPRAVNU TEMPERATURU, OVISNO O HRANI KOJU PRIPREMATE, ZA KONTROLU TEMPERATURE MOŽETE KORISTITI VITO OIL TESTER ILI FOM 330

 

2. KORISTITE SUHU HRANU I POKUŠAJTE SKINUTI MRVICE PRIJE PRŽENJA

 

3. IZBJEGAVAJTE SOLITI HRANU PRIJE PRŽENJA

 

4. REDOVNO ODRŽAVAJTE RAZINU ULJA IZMEĐU MIN/MAX OZNAKA

 

5. ZA NAJBOLJE REZULTATE KORISTITE RAZLIČITE FRITEZE ZA RAZLIČITE VRSTE PROIZVODA

 

6. NEMOJTE PREPUNITI POSUDU ZA PEČENJE (OMJER 1:10)

 

7. SKINITE VELIKE MRVICE SA POVRŠINE ULJA

 

8. NIKAD NEMOJTE SOLITI HRANU IZNAD FRITEZE

 

9. SMANJITE TEMPERATURU KADA FRITEZU NE KORISTITE DUŽE VRIJEME

 

10. FILTRIRAJTE SVOJE ULJE NAKON SVAKOG SERVISA

 

11. POKRIJTE FRITEZE POKLOPCIMA, KAKO BI STE IZBJEGLI OKSIDACIJU

 

12. VODITE EVIDENCIJU PROMJENE ULJA I FILTRIRANJA PREMA HACCP STANDARDU