BLOG

ISO 13485 norma

ISO 13485 norma

ISO 13485 je norma koju je 2003. g. predstavila Međunarodna organizacija za normizaciju (ISO) i koja predstavlja niz zahtjeva potrebnih za sustav održavanja kvalitete proizvodnje medicinskih proizvoda. Ova norma je zamijenila norme EN 46001, EN 46002 (iz 1997. g.), verziju norme ISO 13485 iz 1996. g. i normu ISO 13488 (1996. g.). Iako je prvenstveno zamišljena kao norma koja odgovara sustavima kvalitete korištenima u medicinskoj industriji, tvrtka ili organizacija koja koristi normu ISO...

Data loggeri za nadzor temperature u ljekarnama

Data loggeri za nadzor temperature u ljekarnama

Tvrtka Agrologistika d.o.o. iz Čakovca razvila je sustav za nadzor temperature u hladnjacima, rashladnim komorama i sl. Sustav se sastoji od centralne jedinice (data loggera) Klimalogg PRO i senzora temperature, koji bežično šalju podatke na centralnu jedinicu, do 100m udaljenosti. KARAKTERISTIKE SUSTAVA Mjerenje temperature i memoriranje izmjerenih vrijednosti. Memorija za 50.000 izmjerenih podataka Mogučnost odabira vremenskog intervala uzimanja uzoraka (1,5,10,15,30 minuta ili 1,2,3,6...

Mjerenje pH u tlu

Mjerenje pH u tlu

Mjerenje pH u tlu od velike je važnosti za mnoge kulture. pH je mjera aktivnosti vodikovih iona (H+) u otopini tla. Ako je koncentracija H+ visoka velimo da je medij kiseli. Ako je H+ nizak, velimo da je medij lužnati. Vrijednost pH večine tala kreće se u rasponu 4-10 pH (kada se mjeri u vodi). U praksi, tlo je nutralno kada je pH u rasponu 6-8, ovisno o zahtjevima biljaka. Kiselo je kada je ispod 6,0 pH i lužnato kada je iznad 8,0 pH. MJERENJE pH U TLU: 1. Pripremite uzorke tla. Ukoliko...

Mjerenje pH u mesu

Mjerenje pH u mesu

Mjerenje pH vrijednosti vrlo je važno za održavanje kvalitete mesa. Promjene pH vrijednosti koje se događaju u truplu tijekom prvih 24 vrlo su bitne za kvalitetu konačnog mesa ili mesnih proizvoda. Promjene pH vrijednosti koje se događaju u truplu tijekom prvih 24 vrlo su bitne za kvalitetu konačnog mesa ili mesnih proizvoda. Do denaturacije proteina dolazi ako pH padne na prenisku razinu. Odnosno ako je pH niski nakon klanja kada je truplo još relativno toplo. To će rezultirati mesom...

BLOG

Nema rezultata pretraživanja

Stranicu koju ste tražili nije moguće pronaći.