BLOG

Klimalogg PRO – Često Postavljana Pitanja (ČPP)

Klimalogg PRO – Često Postavljana Pitanja (ČPP)

Poštovani korisnici KlimaLogg PRO sustava za kontrolu temperature. Ovdje možete pronači odgovore na nekoliko osnovnih pitanja koja postavljaju korisnici sustava. ​ 1. Kako isprintati podatke iz KlimaLogg PRO programa? Podatke nije moguće isprintati izravno iz programa KlimaLogg PRO. Moguće su dvije varijante. 1. Prebaciti podatke u neki tablični kalkultor npr. MS Excel i onda isprintati te podatke 2. Napraviti screenshot podata u grafičkom prikazu i zalijepiti te podatke u program za...

Stupnjevi mehaničke zaštite – IP

Stupnjevi mehaničke zaštite – IP

Stupanj IP-zaštite označava se dvoznamenkastim brojem (npr. IP 65), gdje prva znamenka određuje stupanj zaštite od krutih mehaničkih tijela, prašine, odnosno od dodira osoba s opasnim dijelovima (dijelovi u vrtnji ili dijelovi pod naponom), dok druga određuje stupanj zaštite od štetnog djelovanja vode i/ili tekućine. Prvi brojZaštita od objekta veličine 0Bez zaštite1Zaštita od krutih tvari promjera većih od 50 mm2Zaštita od krutih tvari promjera većih od 12 mm3Zaštita od...

Žetva pšenice

Žetva pšenice

Žetva pšenice može biti jednofazna, dvofazna i višefazna. Jednofazna žetva izvodi se kombajnima. Jednofazna žetva počinje još u voštanoj zrelosti s vlagom zrna 35-30% i organizira se tako da se završi za 5-8 dana. Pri jednofaznoj žetvi gubici zrna su najmanji. Dvofazna žetva sastoji se od kosidbe pšenice na 20-30 cm visine. Ona se tako ostavi osušiti u otkosima, a zatim se vrši kombajnom. Dvofazna žetva ima niz prednosti nad jednofaznom kosidbom, jer omogućuje pravovremenu žetvu i ostvarivanje...

Rad sa refraktometrom

Rad sa refraktometrom

Refraktometar je optička sprava, koja pokazuje postotak suhe tvari u nekom proizvodu. Više o radu sa refraktometrom možete pročitati u nastavku. Računskim putem ili pomoću tablice možemo izraziti sadržaj šećera. Noviji tipovi refraktometra direktno pokazuju Oe° na skali od 0 do 170 Oe°. primjer: Na refraktometru smo očitali 90 Oe, iz tablice možemo pročitati da to odgovara 21,0 % šećera.  primjer:  Ako nemamo tablice, do približno točnog rezultata možemo doći računskim putem pomoću sljedeće...

BLOG

Nema rezultata pretraživanja

Stranicu koju ste tražili nije moguće pronaći.