BLOG
Twist Grain profesionalni vlagomjer za kavu
Profesionalni vlagomjer za kavu, MADE IN EU, 3 godine garancije. Standardno, Twist Grain dolazi sa 28 tvornički preddefiniranih skala za žitarice. Među tim skalama su i skale za: • Svježu kavu Arabicu (8,0% - 30,0%) • Svježu kavu Robustu (8,0% - 30,0%) Umjesto standardnih skala moguće je tvornički dodati još i sljedeće skale za kavu: • Pržena kava Arabica (2,0% - 9,0%) • Pržena kava Robusta (2,0% - 9,0%) •...
Zašto je potrebno kontrolirati kvalitetu ulja prilikom prženja?
Tijekom prženja, masti i ulja izloženi su kisiku i vlazi na visokim temperaturama (više od 160°C) tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Za posljedicu imamo niz kemijskih reakcija. Te reakcije proizvode različite štetne spojeve i istovremeno mijenjaju organoleptičke karakteristike masti i ulja (miris, boju i okus) kao i zdavstvene učinke ulja i masti. Među tim tvarima mogu se naći i polarni spojevi. Kontrola razine polarnih spojeva omogućava nam procjenu razine oksidacije ulja. Važnost...
Koji je pravi sadržaj vlage za vaše bale sijena i zbog čega je to važno.
Kao što svaki iskusni proizvođač sijena zna, sadržaj vlage sijena mora biti strogo kontroliran u svakom trenutku. S premalom vlagom sijeno postaje krhko, gubi nutritivnu vrijednost i postaje neukusno za stoku. S prevelikom vlagom, ne samo da se sijeno može pokvariti, balirano sijeno može doživjeti toplinsku ekspanziju u skladištu dovoljno ozbiljnu da prouzroči požar, stvarajući ozbiljnu opasnost. Zbog toga je provjeravanje sadržaja vlage u sijenu , pomoću sonde a prije...
Termometar za kuhanje i pečenje
Moderno kulinarstvo sve više koristi nove tehnike pripreme namirnica na nižim temperaturama da bi se sačuvali izvorni okusi, a struktura postala mekana. Termometar će nam pomoći u uspješnom kuhanju jela. Termometri bi trebali biti nezaobilazan alat u kuhinji, ne radi pomodnosti kuharskog zanesenjaka, nego stoga što je termometar pouzdan špijun koji otkriva je li hrana gotova, a sve prema konačnom cilju da kuhamo zdravo, bez opasnosti od bakterija i, zaključno, ukusno.Trendovi modernog...
BLOG
Nema rezultata pretraživanja
Stranicu koju ste tražili nije moguće pronaći.