BLOG
Twist Grain profesionalni vlagomjer za kavu
Profesionalni vlagomjer za kavu, MADE IN EU, 3 godine garancije. Standardno, Twist Grain dolazi sa 28 tvornički preddefiniranih skala za žitarice. Među tim skalama su i skale za: • Svježu kavu Arabicu (8,0% - 30,0%) • Svježu kavu Robustu (8,0% - 30,0%) Umjesto standardnih skala moguće je tvornički dodati još i sljedeće skale za kavu: • Pržena kava Arabica (2,0% - 9,0%) • Pržena kava Robusta (2,0% - 9,0%) •...
Zašto je potrebno kontrolirati kvalitetu ulja prilikom prženja?
Tijekom prženja, masti i ulja izloženi su kisiku i vlazi na visokim temperaturama (više od 160°C) tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Za posljedicu imamo niz kemijskih reakcija. Te reakcije proizvode različite štetne spojeve i istovremeno mijenjaju organoleptičke karakteristike masti i ulja (miris, boju i okus) kao i zdavstvene učinke ulja i masti. Među tim tvarima mogu se naći i polarni spojevi. Kontrola razine polarnih spojeva omogućava nam procjenu razine oksidacije ulja. Važnost...
Koji je pravi sadržaj vlage za vaše bale sijena i zbog čega je to važno.
Kao što svaki iskusni proizvođač sijena zna, sadržaj vlage sijena mora biti strogo kontroliran u svakom trenutku. S premalom vlagom sijeno postaje krhko, gubi nutritivnu vrijednost i postaje neukusno za stoku. S prevelikom vlagom, ne samo da se sijeno može pokvariti, balirano sijeno može doživjeti toplinsku ekspanziju u skladištu dovoljno ozbiljnu da prouzroči požar, stvarajući ozbiljnu opasnost. Zbog toga je provjeravanje sadržaja vlage u sijenu , pomoću sonde a prije...
Termometar za kuhanje i pečenje
Moderno kulinarstvo sve više koristi nove tehnike pripreme namirnica na nižim temperaturama da bi se sačuvali izvorni okusi, a struktura postala mekana. Termometar će nam pomoći u uspješnom kuhanju jela. Termometri bi trebali biti nezaobilazan alat u kuhinji, ne radi pomodnosti kuharskog zanesenjaka, nego stoga što je termometar pouzdan špijun koji otkriva je li hrana gotova, a sve prema konačnom cilju da kuhamo zdravo, bez opasnosti od bakterija i, zaključno, ukusno.Trendovi modernog...
BLOG
No Results Found
The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.