Digitalni refraktometar MA 871 0-85 Brix

Digitalni refraktometar MA 871 0-85 Brix

SKU: 1430 Category:
248,86 
Sve cijene su izražene u eurima i s uračunatim PDV-om.
Dodaj u upit za ponudu

Digitalni refraktometar sa širokom skalom (0-85% Brixa) za različite namjene.

MA871 je digitalni optički instrument koji se temelji na mjerenju indeksa loma otopine. Mjerenje indeksa loma je jednostavno i brzo omogućuje mjerenje sadržaja šećera izraženog u % Brix.

Moguće je dodatno kupiti čvrstu torbu za nošenje MA752.

Mjerno područje: 0 … 85% Brix, 0 … 80°C
Rezolucija: 0.1% Brix, 0.1°C 
Preciznost: ±0.2% Brix, ±0.3°C
Vrijeme izmjere cca. 1,5 sek.
Minimalna količina uzorka: 100 µL
Automatska kompenzacija temperature: DA (između 10 i 40°C)
Baterije: 1xAA 9V (dovoljno za cca 5000 mjerenja)
Automatsko isključavanje: DA (nakon cca 3 minute ne korištenja)
Dimenzije: 268 x 122 x 118 mm
Težina: 660 gr
Ćelija za uzorkovanje: nehrđajući čelik sa prizmom od kremenog stakla

1. Upalite rafraktometar. Prizma i dio u koji se stavlja uzorak moraju biti potpuno suhi.

2. Koristeći plastičnu pipetu napunite dio za uzorak destiliranom ili deioniziranom vodom. Budite sigurni da je prizma kompletno prekrivena vodom.

3. Pritisnite tipku ZERO, ako se ne pojavljuje bilo kakva poruka sa greškom, vaš uređaj je kalibriran.

4. Nježno pokupite uzorak vode pomoću mekane krpe. Pazite da ne oštetite površinu prizme. Potpuno posušite površinu.

5. Stavite 20-50 grama džema/marmelade u plastičnu posudu i dobro promješajte, kako bi ste dobili ujednačenu masu. Pomoću zličice stavite uzorak mjerenja na prizmu.

6. Pritisnite tipku READ i na LCDu se prikazuju rezultati mjerenja.

ODRŽAVANJE:

Nakon mjerenja maknite uzorak sa prizme za mjerenje pomoću mekane krpice. Pomoću plastične pipete dobro isperite područje za mjerenje destiliranom ili deioniziranom vodom i posušite ga.

Vrijednosti %Brixa za različite vrste džemova/marmelada.

Džem sa manjim % šećera :  35 do 45 %
Džem : 40 do 65 %
Marmelada : 40 do 65 %

Additional information

Baterije (kol.)

Dimenzije DxŠxV (mm)

IP zaštita (IP)

Masa (g)

Mjerno područje temperature (°C)

Skala (Brix)

Točnost (Brix)

Točnost mjerenja temperature (°C)