Upute kako koristiti analogni higrometar

Analogni higrometar

Analogni higrometar

U ovom tekstu Vam želimo dati informacije o tome kako koristiti i održavati analogni higrometar.

OSNOVNE INFORMACIJE:

Vlažnost - Higrometri se koriste za mjerenje relativne vlage (količine vlage u zraku). Pojam relativna vlažnost odnosi se na stupanj zasićenosti zraka vodenom parom. Npr. ako temperatura zraka pada kada sadržaj vodene pare ostaje isti, "relativna vlažnost zraka" raste, jer hladniji zrak apsorbira manje vodene pare.

Zdrava klima u prostoriji - Dobro i komforno se osječati u prostoru u kojem boravimo, vrlo je ovisan o kvaliteti zraka u toj prostoriji. Ljudi oslobađaju puno vodene pare (vlage) u zrak (kroz disanje i znoj) prilikom svojih dnevnih aktivnosti. Ako postoji nedovoljna razmjena zraka, što je uobičajni problem kod novih dobro izoliranih kuća, zrak će postati previše vlažan. Pretjerana vlažnost zraka u prostoriji (> 65%) potiče stvaranje plijesni. Ali suvišna vlaga zrak također je loša za naše zdravlje i dobrobit u različitim aspektima. Relativna vlažnost od 40 - 60% osjeća se ugodno za većinu ljudi.


Praćenje vremena - Praćenje vlage na otvorenom pruža vam informacije o promjenama u vremenu. U većini slučajeva, povećanje će rezultirati lošim vremenom; Dok smanjuje vlažnost ostavlja mjesta dobrom vremenu. Pazite da je vaš uređaj otporan na vremenske utjecaje i pogodan za uporabu na otvorenom!

Pozicioniranje - Da bi se osiguralo ispravno funkcioniranje uređaja, prikladno mjesto je osobito važno. Za vanjska mjerenja, uređaj mora biti instaliran na mjestu gdje se može zaštititi od izravnih vremenskih uvjeta kao što su sunčevo zračenje ili kiša. Kada se nalazite u zatvorenom prostoru, postavite jedinicu u prostoriju u kojoj želite izmjeriti vlagu. Osigurajte dobru ventilaciju. Izbjegavajte blizinu izvora topline kao što su radijatori i izravna sunčeva svjetlost.

Regeneracija i podešavanje - Naši analogni higrometeri proizvedeni su s velikom pažnjom, a zatim prilagođeni za korištenje. Prijevoz, skladištenje i dugotrajno korištenje u većinom suhim prostorijama može pomaknuti finu mehaniku uređaja. Kako bi se osigurala dugoročna pouzdana mjerenja, analogni higrometri moraju se nekoliko puta regenerirati kroz godinu i podesiti, ako je potrebno. To također može biti slučaj odmah nakon kupnje proizvoda. Prije uporabe uvijek provjerite svoj novi uređaj za higrometrom koji je dobro postavljen.

Regeneracija je prvenstveno u obnovi idealne teksture osjetljive sintetičke niti materijala. Postupite na sljedeći način:

1. Potopite ručnik s toplom vodom i potpuno ga stegnite, tako da ne kaplje
2. Zamotajte jedinicu u potpunosti krpom i ostavite ga oko 15-30 minuta.
3. Kada se ukloni, idealna izložena vlažnost mora biti u rasponu od 90 do 99% relativne vlažnosti.

Imajte na umu, međutim, da vlažni ručnik ne može dati jasnu referentnu vrijednost.

Ako je potrebna ponovno podešavanje, higrometar treba podesiti s nekoliko dodatnih higrometara ili preciznog referentnog uređaja nakon regeneracije u normalnoj zatvorenoj klimi. Obratite pozornost na sljedeće točke:

1. Uređaji moraju biti neposredno jedan do drugog i pod istim uvjetima, obično s nekom cirkulacijom zraka.
2. Dajte opremi 30-45 minuta vremena za aklimatizaciju.
3. Na stražnjoj strani se nalazi mali vijak u jednoj od rupa. Pažljivo ga okrećite s finim odvijačem s križnom glavom da biste brojčanik postavili do određene vrijednosti.

Napomena: što je bliža referentna vrijednost zadnjem stanju okoline, to će bit točnija mjerenja. U slučaju suhog mjesto / okoliš, namjestite brojčanik na donji dio; kada se koristi u vlažnom okruženju, prilagodite ga na gornjoj površini.

Ponudu higrometara možete vidjeti ovdje.