Projekt “Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek”

Projekt “Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek”

Projekt “Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek”

Virovitičko-podravska županija uz sufinanciranje jedinice lokalne samouprave Grada Virovitice i trgovačkog društva Agrokontrola d.o.o. iz Zagreba, provodi Projekt naziva “Zdravo tlo-zdrava biljka-zdrav čovjek”.
Naznačenim projektom planira se izvršiti kemijska analiza poljoprivrednog zemljišta, koje prvenstveno služi za poljoprivrednu proizvodnu kako bi se mogla provoditi stručna kontrola plodnosti zemljišta, kojom bi se kontrolom uspješno povećala stabilnost prinosa i kvalitete poljoprivrednih proizvoda.

U užem smislu analiza tla je skup više različitih kemijskih postupaka kojima se utvrđuje, kako povećati razinu hranjivih elemenata poljoprivrednog zemljišta, kako bi se povećala kvaliteta samog zemljišta kao i poljoprivrednog proizvoda.

Ponudu naših proizvoda za analizu tla možete vidjeti OVDJE.


Krajnji cilj projekta je dostupnost kontrole plodnosti tla kao i davanje stručnih preporuka za učinkovitijom gnojidbom poljoprivrednog zemljišta radi poboljšanja uzgajanja određenih poljoprivrednih kultura uz podizanje svijesti poljoprivrednih proizvođača.
Upravni odjel za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice, poziva sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače na sudjelovanje u ovom projektu, koji će se provesti u roku izvršenja naznačenog Projekta sve do 31. prosinca 2014. godine.
Svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači svoje prijave mogu podnijeti na adresu Upravni odjel za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice, Trg kralja Zvonimira 1, zaključno sa danom 01. kolovozom 2014. godine, ili na telefon 033-721-981, kao i na e-mail adresu vladimir.ljestak@virovitica.hr
U Prijavi je potrebno dostaviti sljedeće podatke:
– o poljoprivrednom gospodarstvu,
– ime i prezime nositelja poljoprivrednog gospodarstva,
– adresu, telefon kontakt osobe u poljoprivrednom gospodarstvu.


Izvor: http://www.virovitica.hr/2014/07/poziv-na-sudjelovanje-u-projektu-zdravo-tlo-zdrava-biljka-zdrav-covjek/